Celozrnné domácí rohlíky

27.09.2013 21:09

CELOZRNNÉ DOMÁCÍ ROHLÍKY - opravdu výborné!!!

Co potřebujeme:

250 ml vlažné vody
3 lžíce slunečnicového oleje Natural Jihlava
1 lžíce octa
200 g Pšeničné celozrnné mouky Natural Jihlava
100 g hladké mouky
50 g Žitné celozrnné mouky Natural Jihlava
1 lžička Himalájské soli bílé
1 lžička cukru přírodního Natural Jihlava
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
na posypání pak lněné semínko, loupanou slunečnici, dýňové semínko, sezam

 

Postup:

V domácí pekárně nasypeme nejdříve všechny tekuté přísady, pak sypké a nakonec droždí. Zapneme na program TĚSTO.

Po vykynutí těsto propracujeme, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, pak těsto rozdělíme zhruba na 10 stejných bochánků, které ještě necháme tak 10 minut kynout. Poté umotáme rohlíky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, posypeme semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 220°C / 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

 

(čerpáno z https://domacipekarny.dama.cz od uživatele monikahor)

 

 

Zpět